вторник, април 16, 2024

Шефът на 3-о районно в Пловдив с ново обвинение

Ново обвинение е повдигнато на директора на пловдивското Трето Районно управление на МВР Самуил Хаджиев – че е укривалл видеозаписи във връзка с тежката катастрофа на Околовръстното шосе на Пловдив по Великден, при която загинаха трима души, съобщи БНТ.

Според държавното обвинение Хаджиев е разпоредил на полицейски служител от криминална полиция на 3-о районно да изземе флашка с видеозаписи от видеокамери на автомивка и автосалон на Околовръстния път с пряка връзка към самото шосе. Времевият отрязък на записите е малко след 22 часа на 2 май, когато се случи и въпросната тежка катастрофа, а същите видеозаписи не са били приобщени към доказателствата за тежкия инцидент.

Днес в съдебната зала прокуратурата поиска да бъдат приобщени нови 9 тома с материали към събраните от предишните обвинения за тежки криминални престъпления, сред които покровителстване на наркоразпространението, опит за кражба на 500 кг марихуана от склад за медицински коноп в село до Асеновград и отвличане.

Припомняме, че на 3 май трима души загинаха в тежка катастрофа на Великден в Пловдивско. На 19 май по време на акция в Пловдив бе арестуван шефът на 3-о районно, както и 7 полицаи.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!