Сестрата на Бойко Борисов изроди тризнаци
Д-р Красимира Иванова

Сестрата на Бойко Борисов д-р Красимира Иванова, която е шеф на Неонатологията в Първа АГ болница „Света София“, издаде, че навръх юбилея му е изродила тризнаци. Бебетата са 2 момичета и едно момченце и са отлични, каза тя. Родили са се по обед, в 32 гестационна седмица и затова родилката е била под специално наблюдение.

Още от България

„Справихме се отлично. Приех раждането на тризнаците на рождения ден на брат ми като много добър знак. Когато раждането започна си казах: Боже! Това е толкова хубаво точно днес. Добра поличба!“, сподели д-р Иванова.

Тя издаде, че се е обадила вчера на по-малкия си брат за годишнината му още рано-рано сутринта.

„Поздравих го и после всеки по задачи – казва Красимира. – Пожелах му здраве, само да е здрав, какво друго…И малко късмет. И хората около него, които уважава и обича да са живи и здрави. Другите неща са много преходни“.

44-годишната майка на тризнаците е заченала чрез ин витро процедура, а бебетата – две момиченца и едно момченце, са изродени чрез секцио в 32-ра гестационна седмица от бременността. В екипа освен д-р Красимира Иванова са били още ръководителят акушер-гинеколог д-р Антон Баев, педиатърът д-р Димитър Колев, анестезиологът д-р Мирослав Стоянов, акушерката Теодора Костова и асистентът д-р Нела Владимирова.

Първото бебе е момиченце с тегло 1280 грама и ръст от 40 см, второто бебе също е момиченце – 1580 грама и ръст от 42 см, а след тях на бял свят се е появило и момченцето – с тегло от 1900 грама и ръст от 42 см.

„Раждането е протекло без усложнения и майката и децата са в задоволително състояние“, споделят лекарите.

Коментари