Сергей Станишев ПЕС

Сергей Станишев обяви на XIII-ата Конференция на Софийската градска организация на БСП, че целта на социалистите е не разпадането на Европейския съюз, но все пак да го трансформират към по-социален, съобщава news.bg. Председателят на Партията на европейските социалисти (ПЕС) е на мнение, че БСП е в много по-силна позиция от другите партии в България. Правителството е готово да му се хвърли един кокал и да отложи влизането в Шенген за определено време, заяде се Станишев с управляващите.

Повече от 10 години ЕС е доминиран от десницата от Европейската народна партия (ЕНП). Още от финансовата икономическа криза, ние, социалистите се борим срещу този модел, изтъкна председателят на ПЕС. Той призова, че за следващите европейски избори акцентът и ключът пред социалистите трябва да бъде социална Европа и борба с неравенствата. Трябва да има кратък и ясен манифест, с конкретни ангажименти, който да бъде работещ за всички партии в ЕС.

„Социалистите трябва да се борим за лявата социална идентичност и волята да променим Европа към по-социална и справедлива, където интересите на хората в Европа да бъдат на преден план и да бъдат защитени“, призова Станишев. Сред другите приоритети пред социалистите трябва да бъде изграждане и създаване на европейски фонд за справедлив преход, битката за справедливо данъчно облагане, битката с двойните стандарти и други.

Трус в БСП. Пламва война Станишев – Нинова: „Позитано“ 20 пуска червена телевизия срещу атаките на ПЕСОстрата фаза в отношенията между лидера на ПЕС Сергей Станишев и председателката на БСП Корнелия Нин…Apr 4 2018bulmedia.net

Коментари

loading...