четвъртък, май 30, 2024

Съдът върна в ареста шофьора на автобус, убил двама на пътя

След протест на Окръжна прокуратура Бургас, Апелативният съд в града измени мярката за неотклонение и задържа под стража Камен Ф., обвинен в причиняване по непредпазливост смъртта на мъж и жена, настъпила в резултат на ПТП.

Апелативен съд Бургас върна в ареста шофьора на автобус, убил двама на пътя.

По време на проведеното днес съдебното заседание, наблюдаващият прокурор при Апелативна прокуратура Бургас съобщи, че обвиняемият по делото е многократно осъждан, като две от осъжданията са за тежки умишлени престъпления. Посочено беше, че Камен Ф. е бил санкциониран по административен ред с 11 наказателни постановления за допуснати нарушения на ЗДвП. Били са му предявени 13 фиша, за това, че е управлявал МПС с превишена скорост, а 4 пъти е бил наказван отново за нарушения за предизвикани пътно-транспортни произшествия.

Припомняме, че на 28 февруари 2020 г. шофьорът е нарушил правилата за движение при управление и убил двама души.

Катастрофата, при която загинаха 22 годишният Тодор Тодоров и Ванча Байлова стана на пътя Бургас- Созопол на един километър след изхода на Бургас. Автобус прегази момчето и жената, докато двамата оглеждаха щетите по колите си след лека катастрофа на пътя, съобщиха от БНР.

По-късно обвиняемият бургаският окръжен съд остави под домашен арест обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа.

Жителите на село село Росен протестираха срещу решението на Бургаския окръжен съд да освободи под домашен арест шофьорът на автобус Камен Филипов.

Окръжен съд Бургас (със свое решение от 02.03.2020 г.) не уважи внесеното искане и опреди спрямо Камен Ф. да бъде взета мярка за неотклонение „домашен арест“. Окръжна прокуратура – Бургас внесе протест срещу така постановеното определение. Едновременно с това наблюдаващият прокурор при Окръжна прокуратура – Бургас наложи и на обвиняемия мярка за процесуална принуда „забрана за напускане пределите на Република България“.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!