Румен Ваташки

Драма в пернишката „Атака”. Регионалният лидер Румен Ваташки, преподавател по богословие на Волен Сидеров в Шуменския университет, се ожали от натиск „отгоре” за местния вот на 27 октомври да се коалира с ГЕРБ.

Политическата сапунка лъсна от публикация на сайта zaPernik.com. До момента се знаеше, че Ваташки отива на 10-о място в листата на общински съветници на БСП за предстоящите избори. Сега се оказа, че „Атака“ регистрират своя отделна листа за общински съвет и се появи заявление, че ще издигат свой кандидат за кмет.

„На предстоящите избори за общински съветници и кметове на територията на област Перник ПП „Атака” ще участва в коалиция с БСП и други граждански организации. Решението беше взето след като проведохме разговори с общинските ни отговорници по места“, заяви преди шест дни лидерът на партията в Перник Румен Ваташки.

„След като излезе информацията, че в Перник влизаме в коалиция с БСП, ми се обади по телефона Илиян Тодоров, областен управител на Софийска област, който реално участва в изпълнителната власт. Той се противопостави на решението ни на предстоящия вот да участваме в коалиция с БСП и други граждански организации и настоя да влезем в коалиция с ПП ГЕРБ, а аз да бъда в тяхната листа”, алармира университетският преподавател.

„Подобна коалиция е нежелана от членовете и симпатизантите на „Атака” в Перник. Поради тази причина не се съгласих. Видно, че в национален мащаб коалицията с ГЕРБ е самоубийство за „Атака”. Това не бих го допуснал на областно ниво”, допълни Ваташки.

Румен Ваташки

„Известно ми е, че И. Тодоров е регистрирал партията да участва в местните избори в община Перник. Той възнамерява в нея да постави случайни хора, които нямат нищо общо с идеите на „Атака”. Това го прави, за да угоди на ГЕРБ и е доказателство, че той не зачита мнението ни. Авторитарното му решение е изцяло в услуга на ПП ГЕРБ и цели по-нататъшното съсипване на структурите на „Атака”. За да запази местенцето си на областен управител в София, г-н Тодоров работи срещу интересите на националистите”, убеден е Румен Ваташки.

Ваташки е категоричен, че ще остане лоялен на „Атака“ и че реално той и неговите хора представляват партията в Перник. „Останалото са интриги и слугинаж”, гневен е патриотът.

„Илиян Тодоров е агентът на ГЕРБ, областен управител, слуга на ГЕРБ. Спазвам указанията на Сидеров, т. е., да не правим коалиция с ВМРО и НФСБ. Не е споменал БСП”, допълни богословът. В крайна сметка Румен Ваташки ще остане в листата на социалистите под номер 10, поне засега.

Пернишката драма пък се случва на фона на изразените очаквания от премиера Бойко Борисов, че предстоящите местни избори ще бъдат „много подли“.

Избори 2019

Коментари