Родители бият тревога

Ужасени родители от Плевен алармират във Фейсбук за банда роми, които тероризират децата им. По думите им, те причакват децата на улицата, бият ги и им вземат парите, след което ги заплашват да не казват на родителите си.

За последния шокиращ случай написа Лидия Иванов във Фейсбук групата „Забелязано в Плевен“. Ето какво разказва тя:

„ВАЖНО!!! МОЛЯ, ПРОЧЕТЕТЕ! Муки, не е сам.
Васил Кочев (Васката), Баската, Чочо и Гуни – това са прякорите на тези които са част от група които рекетират, заплашват и изнудват децата ни. Един баща се осмели да даде гласност, аз съм втората на която детето е потърпевшо, знам за още десетки с родителите на които ще се свържа тепърва.

Хора, децата ни са бити изнудвани и заплашвани от тези момчета от години и се страхуват да споделят във къщи. Моят син се е разминал с 200- 300 лв. и заплахи но има деца с възможности които им пращат глоба от 2 години, само защото минават по улицата. Действат главно в района на площад „Македония“, училище „Анастасия Димитрова“ и „Иван Вазов“, така заплашват и всяват страх, че самата аз се страхувам.

Прилагам техни снимки и моля всеки който има проблем с тези хора да се свърже с мен, за да спрем тази банда престъпници. Разпитайте децата си, Муки не е изолиран случай, той е бил част от тях. Прибират на децата всичко което имат в себе си 2, 3, 5лв и после уговарят дата и час за следваща по голяма сума. Децата се страхуват и не споделят в къщи, а им дават всичко с което разполагат. МОЛЯ СПОДЕЛЯЙТЕ…“

В средата на февруари хората от Плевен бяха шокирани да разберат, че 14-годишен апаш тормози свои връстници и по-малки деца от града. За това алармира във Фейсбук Виктор Илиев, чийто син е сред потърпевшите от издевателствата. Според него още много родители са възмутени от деянията на ромчето с прозвище Муки, което всявало ужас сред малчуганите.

Илиев разказва, че неговият 12-годишен син Тони е тормозен още от миналата година, пише trafficnews.bg. Муки го нападнал и му отнел часовника посред бял ден. Тогава бащата не подал сигнал в полицията, защото успял сам да намери ромчето и да вземе обратно откраднатия часовник. Въпреки, че родителят предупреждава, че при следващо провинение ще подаде жалба, малкият апаш продължава с побоя и кражбите.

На 25 януари насилникът срещнал Тони и негови приятели на спортна площадка и отново чрез заплахи отнел 10 лева от ученика. Ден по-късно изнудвачът среща децата отново, но този път иска двойно повече. Чрез заплахи отново успява да вземе парите. „Не знам по какви причини, но Фейсбук изтри моята публикация за набезите на Муки. В коментарите имаше много родители, които споделиха, че и техните деца са имали проблеми с ромчето. Включително и кражби“, разказа Илиев.

Коментари