Ревизоро обещава да направи всичко за Перник, очаква инициатива

Търся по-голяма подкрепа и има много предизвикателства, много задачи, коментира пред БНТ новият екоминистър Емил Димитров – Ревизоро.

Той обясни, че няма и един час откакто е застъпил и премиерът му възложил нови задачи, да се включи в екипа на Нанков и Караниколов за кризата в Перник и да се търси решение, да влезе в детайлите и да окаже съдействие. 

Ревизоро обещава да направи всичко за Перник, подготвил е и доклад, какви пари могат да се отпуснат на града по програми. „Може да се направи много за града, но трябва и от тях определена инициатива, не да чакат наготово.“

По думите му, язовирът, захранващ Перник с питейна вода съществува от 50 години и той е за гражданите, а после е направен друг язовир за захранване на промишлеността. След 2000 година е преминато към употребата на питейна вода от яз. „Студена“. „Този язовир винаги е стигал. Сега обаче не са разчели правилно нивата и водата изведнъж не стигна.“

Димитров не иска да противопоставя работниците от „Стомана“ и жителите на Перник, водата, получена в завода, е платена и парите са използвани за града.

Според него проблемите в страната са много и вече се подписват решения и се извършват проверки. Над 5000 площадки за депониране на суровини трябва да се проверят.

Като министър, първата му заповед е да командирова служители от Пловдив за проверка, проби, лицензи, разрешителни, както и проби от отпадъци в Старозагорско.

Ревизоро добави, че страната ни изнесла 8 000 тона боклук, внесли сме десетократно по-малко, но трябва има по-добър контрол, а механизмът при внос на боклуци, независимо от какъв произход, трябва да се промени изцяло, но все пак сме зависими от ЕС.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!