В рамките на извършената лично от прокурор от Върховна касационна прокуратура проверка, на 26.11.2018 г. са снети писмени обяснения от министъра на финансите Владислав Горанов, а на 27.11.2018 г. от две лица, собственици на жилището, ползвано от Владислав Горанов.
По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, Върховна касационна прокуратура започна извършване на проверка по повод зададен въпрос в телевизионното предаване „Шоуто на Слави“ по БТВ за това, че „министърът на финансите живее в апартамент от 180 кв.м. в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен“.Мрежата се нажежи до червено след този коментар: Кръстници под прикритие„Живей скромно, не бий на очи“, кратко отговаря Бернардо Провенцано, когато Клеър Лонгбриг го пита к…Nov 26 2018bulmedia.net

С постановление от 28.11.2018 г. на основание от Закона за съдебната власт и Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, Върховна касационна прокуратура разпореди на Дирекция „Противодействие на корупцията“ при Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество извършване на отделни, конкретни действия по проверката.
Проверката се извършва и на основание чл.8 от Инструкция № 2 от 05.09.2018 г. за взаимодействие между Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество и Прокуратурата на Република България, подписана от главния прокурор Сотир Цацаров и от председателя на Комисията за противодействие на корупцията Пламен Георгиев.
Върховна касационна прокуратура е определила 20 дневен срок за извършване на проверката.Високо напрежение: Проблемите на кръщелника, който живее без да плаща наем в чуждо жилищеСлед като години наред подминаваше с пренебрежение спекулациите къде точно живее, министърът на фина…Nov 26 2018bulmedia.net

Коментари

loading...