Разкрити са извършители на палеж на столично заведение

В резултат на действията на оперативен работник в 01 РУ на СДВР са били установени извършители на умишлен палеж на заведение „При попа“ на ул. „Граф Игнатиев“ в гр. София.

Досъдебното производство е започнало на 25 април 2019 г. в Софийска районна прокуратура.

Въпросната сградата е с архитектурна стойност, като има прилежащи към нея други такива. Палежът изложил на опасност живота на много хора. При извършения оглед е била установена липсата на алкохол, кафемашина и стереоуредба в запаленото заведение.

На 14 февруари 2020 г., по време на обход в района на Центъра за наркозависими до Сточна гара, оперативният работник е установил мъж – С.Г., чиито външни данни са били сходни с тези на лицето от видеозаписите, иззети след палежа на заведение „При попа“ през м. април 2019 г. Последвало задържането му и извършването на лицево-идентификационна експертиза, която е установила съвпадение на образа. Мъжът е на тридесет и осем години и е осъждан за кражби. Бил е установен и съучастник на С.Г. в престъплението, който към момента се издирва.

Софийска градска прокуратура е привлякла С.Г. в качеството на обвиняем и е внесла за разглеждане в съда искане за определяне спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Състав на Софийски градски съд му е определил мярка за неотклонение „парична гаранция в размер на 3 000 лева„. Решението си съдът е аргументирал с по-ниска интензивност на участието му в извършване на престъплението, предвид факта, че огънят бил предизвикан от неговия съучастник.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!