Расте натискът върху шуменската болница заради COVID-19

Отново се увеличава натискът от пациенти в шуменската болница. Ръководството на лечебното заведение обмисля от следващата седмица да спре плановия прием на пациенти, за да се осигури персонал за COVID -отделенията, съобщи БНР.

Половината от пациентите в болницата са с коронавирус. За лечение са настанени 433-ма, каза директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов.

„Може би в следващата седмица ще спрем за малко плановите операции, за да можем все пак да облекчим натиска върху болницата и да подсигурим донякъде персонал, който да обслужва Covid секторите“, поясни той.

Пациентите са с усложнена клинична картина на заболяването. Затова в Националната лаборатория са изпратени проби, за да се установи има ли нов щам: „Получихме единствено потвърждение, че е Covid, но може би не получихме информация дали е някакъв по-особен щам. Защо се увеличава толкова много в Шумен пак, както беше предната вълна – първо от Шумен тръгнаха толкова голям брой пациенти, нямам обяснение. Не мога да кажа“, допълва д-р Димитър Костов. 

По думите му пациентите са с двустранни пневмонии, със силно увредено здравословно състояние

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!