Отцепилият се от ИТН Радостин Василев оповести, че създава „Гражданско движение Силна България“ и продължавал битката с мафията. В Управителния съвет на новата формация потвърди участието си и друг от отцепниците на ИТН – бившият депутат Светлин Стоянов.

Осъзнавах тежестта на кръстоносния поход срещу кърлежите, но не очаквах предателството на лидера на партията, която ме излъчи за министър, заяви бившият шеф на спорта

Ето и целия текст, чрез който Радостин Василев обяви проекта чрез личната си страница във фейсбук:

Уважаеми дами и господа, скъпи българи!

„Гражданско Движение Силна България” официално е факт!
Създадох движението, за да продължим по категоричен начин заедно с Вас, гражданите на България, борбата срещу мафията, задкулисието и грабителите на родината ни! Отвоюването на държавата от лапите на бандитите трябва да продължи.

В качеството ми на министър на младежта и спорта, поведох кръстоносен поход срещу кърлежите, изсмукващи ресурса на сектора и владеещи само и единствено в своя полза спортната инфраструктура. Това бяха силно приближени до бившите управляващи лица, които защитават заграбеното от държавата със зъби и нокти. Подобно на Капитан Андреево. Осъзнавах, че тази битка ще е тежка, но не очаквах предателството на лидера на партията, която ме излъчи за министър.

Знам, че ни предстои най-голямата битка, която ще е тежка, а в много случаи и неравностойна. Това вече не е толкова битка на партии и идеологии, а по-скоро на доброто срещу злото, между истината и лъжата. Между старото и прогнилото и новото, търсещо промяна.

Онова, което ми даде кураж да се изправя срещу мафията в България, е че съм свободен и отговорен човек. Свободен от задкулисието и отговорен към проблемите в настоящето и бъдещето.

Част от приоритетите на Гражданското движение са следните:
– Пряко участие на гражданите в държавното управление и местното самоуправление.
– Осъществяване на граждански контрол за прозрачност при работата на държавните и общинските институции.
– Упражняване на граждански контрол върху управлението на страната, за постигане на прозрачност в управлението.
– Възстановяване на прозрачността и законността при управлението на публичните финанси, прекратяване на порочните и престъпни практики в управлението на страната и търсене на отговорност чрез въвеждане на действащи механизми за контрол върху дейността на държавното управление и местното самоуправление.
– Ефективно използване на механизмите на държавното управление и местното самоуправление.
– Създаване и реализиране на възможности за пълноценно развитие, социална реализация и трудова заетост на всички граждани.
– Подпомагане на гражданите при взаимодействието им с институциите на Република България.
– Подпомагане на държавните институции за установяване върховенството на закона, защитата на националната сигурност, правата и законните интереси на гражданите и техните организации.
– Прозрачен и качествен публичен дебат
– Стремеж към обществена солидарност и социална взаимопомощ.
– Осигуряване на възможност за ускорено икономическо развитие на отделните региони на територията на Република България.
– Утвърждаване на моралните, духовните и културните ценности на България, чрез стремеж към запазване на българската национална идентичност и пресичане на отрицателни чужди влияния.
– Премахване на корупционните практики, чрез ограничаване на властови и бизнес обвързаности и подкрепа към кандидатури на политици с висок морал, висока образователна степен и професионална подготовка.

Уважаеми българи, трябва ясно да покажем на хунтата, че в страната ни има една нова воля – волята за справедливост, възмездие и промяна. Тя обединява хората около желанието за нормален и достоен живот.

Изходът е само един! За да оцелеем, народът трябва да унищожи действащото досега срещу него корпоративно чудовище ГЕРБ – ДПС. Това може да стане само с най-страшната за тях дума – ВЪЗМЕЗДИЕ.
Време е завинаги да спрем грабителите на България!

Коментари