Румен Радев Карлово

Левски определи бъдещата държава само с една дума – храм. Днес този храм е оплячкосан, а демократската република е превърната в декор, зад който похитителите безчинстват. Това заяви президентът Румен Радев в своята реч в Карлово по повод 182 години от рождението на Васил Левски.

„За тях е важно да спечелят те, пък ако ще цял един народ да загуби. И украсяват кабинетите с портретите на Дякона, и чистят съвестта си с по някой негов цитат. Живеем привидно свободно, но мнозина са лишени от възможността да живеят достойно, а има ли свобода без достойнство“, каза още президентът.

„Някои вярват, че няма да им се държи сметка за безчинствата. Други не вярват, в своето отчаяние, че с дружни усилия можем да променим съдбата си. Помним, че трябва да имаме равни права, но често забравяме, че това важи и за нашите задължения“, категоричен държавният глава.

В родния град на Васил Левски – Карлово, тази вечер имаше тържествена заря-проверка, посветена на 182 годишнина от рождението му. На площад „20 юли“ в града се събраха стотици граждани, за да почетат паметта на Апостола.

България не се беше вълнувала отдавна така: Неизвестна досега СНИМКА на Апостола взриви мрежатаСнимка, която може би е на Васил Левски, взриви фейсбук. Тя е публикувана на сайта „Резиденция Баба“…Sep 20 2018bulmedia.net

На официалната трибуна освен Радев, беше и кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, депутати от различни парламентарни групи, лидерът на БСП Корнелия Нинова и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.
Ние, днешните българи, обесихме повторно АпостолаПреди 10 хиляди години държави не съществували. Повече от един милион години човечеството е живяло н…Jul 18 2019bulmedia.net

Коментари