Радев готов със състава на новия служебен кабинет, но го пази в тайна

Президентът Румен Радев е готов със състава на новия служебен кабинет. Това обяви самият той след откриването на учебната година в Основно училище „Христо Смирненски“ в Пазарджик, съобщава bTV.

Държавният глава обаче не коментира имена на евентуални министри в служебното правителство, а заяви, че то ще бъде представено официално утре.

Той отказа и да даде оценка за депутатите в 46-ото Народно събрание, подчертавайки, че тя ще бъде дадена от избирателите на следващите избори.

В Пазарджик Радев приветства учениците и учителите по случай 15 септември.

Българското училище не е просто храм на знанието, това е свято място, където нашите деца се превръщат в осъзнати личности, заяви той и допълни, че именно от българското училище и българския учител зависи нашите деца да бъдат заредени с адекватни знания, със стремеж към новото и към непрекъснато самоусъвършенстване.

Припомняме, преди дни стана ясно, че президентът ще разпусне парламента на 16 септември, четвъртък, и ще назначи служебно правителство.

До разпускането на 46-ото НС се стигна, след като беше провален и последният шанс за съставяне на редовен кабинет – БСП, които получиха третия мандат, както и в предишното 45-то Народно събрание, не успяха да излъчат правителство.

В крайна сметка на 7 септември БСП върнаха мандата.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!