След като вчера граждани протестираха във Велико Търново срещу високите цени на горивата, днес и други градове ще изразят недоволството си, съобщава БНР. Днес организаторите, които събират поддръжници най-вече в социалните мрежи, призовават да се носят касовите бележки от последното зареждане в съответния град, за да се внесе колективна жалба в Комисията за защита на конкуренцията и в Комисията за защита на потребителя. Според тях ръстът на цените е необоснован, допълва Нова телевизия.

В Пазарджик протестите ще започнат в 15 часа с автошествие от стадион „Георги Бенковски“, което ще премине през централната част на града. В момента най-популярният бензин в района, А-95 се продава 2,44 лв/л, а дизелът за 2,50. лв/л.

За 15 часа са насрочени блокади и в Пловдив. В Хасково, протестиращите се събират в 17 часа, на площад „Свобода“. Предварително участие в социалните мрежи са заявили 1000 души.

Организаторите на протеста призовават днес да се носят касовите бележки от последното зареждане в съответния град, за да се внесе колективна жалба в Комисиите за защита на конкуренцията и на потребителя.

Голяма промяна във всяка бензиностанция в България от 12 октомври! Ето какво гориво ще сипваме вечеОт идния петък, 12 октомври, бензиностанциите на територията на всички 28 страни-членки Европейския …Oct 8 2018bulmedia.net

Коментари