Протестиращи срещу зеления сертификат нахлуха в столичен мол

Протестиращи срещу COVID мерките са се опитали да нахлуят тази вечер в столичен търговски център.

Опитът им е бил предотвратен.

Инцидентът е станал малко преди 19:00 часа в мола бул. „Александър Стамболийски“, съобщи БГНЕС.

Припомняме, че през последните седмици се провеждат всеки ден демонстрации в цялата страна срещу въвеждането на „зелен сертификат“, като опити за нахлуване в обекти вече бяха правени.

Вчера се проведе протест на родители и учители, които не са съгласни децата редовно да бъдат тествани за Сovid-19, като условие да се върнат в класните стаи и да учат присъствено.

В същото време, днес министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров предупреди, че ситуацията е критична и сме изправени пред една огромна заплаха и за това ни е нужно общо действие. Кацаров призова гражданите да ограничат контактите си, да носят „проклетите маски“, да се дезинфекцират, да се стои на дистанция. И най вече – „ваксинирайте се“, призова Кацаров.

Над 3 милиарда вече са се ваксинирали, анализира той. Кацаров отново каза, че следващите седмици ще са критични и призова да бъдем отговорни като хора.

България регистрира 6007 нови случая на коронавирусна инфекция през изминалото денонощие, което е най-високият показател у нас от началното на пандемията. Страната ни отбеляза абсолютни рекорди в черната статистика и по броя на починалите – 310 за изминалите 24 часа, както и по броя на активните случаи, които към днешна дата са 102 412 (с 2688 повече от вчера), показват данните от единния информационен портал.

От статистиката обаче не става ясно защо едва 55 856 от активните случаи са под карантина.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!