четвъртък, юни 13, 2024

Простреляната жена в София е жертва на домашно насилие

Преди по-малко от две седмици жена беше простреляна от бившия си мъж в София, който има ограничителна заповед да не я доближава, съобщи Нова телевизия.

Това е пореден случай на насилие между настоящи или бивши партньори. По данни на МВР за последната година 2098 жени са станали жертви на домашно насилие.

Елена Александрова е майка на 8-годишно момче. По думите й в продължение на осем години тя е била жертва на домашно насилие.

При нея всичко започнало с обещания за любов и семеен уют. Агресията, по думите й, се отключва в моменти, когато мъжът й е употребил алкохол.

„За хора, които са подложени на дългогодишно и системно насилие, е много трудно да подадат сигнал„, уточнява Милена Димитрова, координатор на Националната гореща линия за пострадали от насилие в „Асоциация „Анимус“.

През 2017 година Елена решава да потърси помощ от институциите. Подава сигнал в полицията и в отдел „Закрила на детето“ към Агенцията за социално подпомагане, но нищо не се променило.

На територията на цялата страна има 9 кризисни центрове за пълнолетни лица с общ капацитет от 94 места и 19 за настаняване на деца, с капацитет от 196 места.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!