Призовкар не може да открие Боян Расате

Боян Станков – Расате не е открит на постоянен и настоящ адрес, както и на други известни по досъдебното производство адреси. Целта е била да му се връчи призовка за предявяване на постановление за привличането му като обвиняем.

След като вчера главният прокурор поиска имунитета на Боян Станков, ЦИК вечерта взе решение и го предаде на разследването за нападението на Общностен център в неделя вечерта.

Софийската градска прокуратура ще предприеме всички необходими действия съгласно правомощията си по закон с цел извършване на действия по разследването с участие на обвиняемия, заявяват от обвинението. Постановлението е за привличането на Станков в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер – непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които се отличават с изключителна дързост – престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК.

Досъдебното производство е образувано за съучастие с други неустановени лица.

Съгласно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс призоваването се извършва на посочените по делото адреси в страната, като призовката се връчва не по-късно от 3 дни преди датата за предявяване на обвинението.

Предстои наблюдаващият прокурор да прецени каква мярка за неотклонение да бъде взета спрямо обвиняемия.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!