брифинг позитано Нинова

„Бойко Борисов и Цветан Цветанов никога не са ми били гости, нито са спали в дома ми. И всеки, който твърди противното, нека го докаже. Никога и по никакъв повод не съм казвал подобно нещо. Познавам и съм в приятелски отношения с много хора от политиката на държавно ниво, но да ме пришиват към ГЕРБ и неговите лидери – не мога да понеса. Това твърди скандалният общинар от БСП Бенчо Бенчев пред Флагман бг.
Винаги съм помагал на БСП като партия и съм се чувствал добре в БСП. Всички спонсорства в мероприятия и организации – и тези, за които знаете, и тези, за които не знаете, бяха насочени към електорат, който потенциално или определено е на БСП.
Финансирал съм не една предизборна кампания на партията и ако продължава Корнелия Нинова и тесният кръг в националното ръководство на БСП около нея да ме предизвикват, ще се наложи да кажа неприятни неща. Тръгнала е в посока да ме унищожи като личност. Подозирам кой пряко от Националния съвет й дава тези насоки, за да си прави пиар от един криминален случай, но точно този човек знае какво съм дал и какво съм направил. Дали има съвест?! На мен не ми прави чест в този момент, отбранявайки се в едно евентуално много тежко обвинение, да се занимавам с поддръжка на имиджа ми в партията”.Първо ВИДЕО: Предадоха на България Митьо Очите и червения общинар Бенчо БенчевВидео, на което се вижда как турските власти предават арестуваните заедно с Митьо Очите в Истанбул б…Aug 7 2018bulmedia.net

Това заяви от дома си по телефона Бенчо Бенчев. Той едва говори и състоянието му е прединфарктно – с много тежки изменения в говора. „66-годишният политик – настоящ зам.председател на ОБС от листата на БСП и втори мандат общински съветник от БСП, заяви още: Близки семейни приятели бяхме аз и съпругата ми Мария с покойния президент Жельо Желев и съпругата му Мария. Но това беше по линия на родните ни места, а не по линия на политиката. И винаги от всички това се е знаело”, заключи той. Бенчев знаел, че от „Позитано”20 ще се излее помия, но не пожела да говори повече.
Той замълча на въпрос на Флагман дали е дарил средства за паметника на Васил Левски, който бе издигнат в центъра на населеното на 95% с турски етнос село Руен, Бургаско, открит наскоро от президента Румен Радев, за което официално се знае, че е с дарения изцяло от хора в БСП. Замълча за спонсориране на кампанията на президента Румен Радев, за подпомагане с пари на евроизбори, местни и за парламентарни избори.

В Бурас не е тайна, че през пролетта на 2011 г. и 2015 г. – доста преди двата местни вота, Бенчев бе направил своята лепта за Столетницата, с което бе осигурил избираемото си 3-то място, запазено по традиция за представител на гражданската квота. С тези пари партията осигуряваше провеждането на кампанията – предизорните срещи по места, медийно обезпечаване, наеми на зали, отпечатане на плакати и т.н. Отчетът на постъплението от Бенчев винаги е бил отговорност на съответния местен лидер на БСП към 2011 и 2015 г.Проговори червеният общинар Бенчо Бенчев, арестуван с Митьо ОчитеВсяко зло е за добро и аз вярвам, че органите на МВР и прокуратурата ще постъпят професионално, а не…Aug 6 2018bulmedia.net

Втори ден се обясняваме за това, дали имаме сестра или нямаме. Надявам се този път да бъда изключително точен. Бенчо Бенчев е общински съветник от групата на БСП и коалицията в Бургас. Той е представител от гражданската квота, на нашия коалиционен партньор „Сдружението на пенсионерите“. Единствените средствата, които Бенчев е давал на БСП са 70 лева, които групата общински съветници събира за своята дейност. Това каза Кирил Добрев на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията във връзка със спецакцията по залавянето на Димитър Желязков и свързаността му с общинския съветник Бенчо Бенчев.

„БСП няма черна каса. БСП получава добра субсидия и не се нуждае от подобни форми на финансиране. Всички мероприятия на БСП се финансират официално от субсидията, които получава като партия. Кой какво имущество има, може да се провери в публичния регистър. Всички попълват декларация и всичко попада в електронния регистър. Всички останали приказки са в сферата на „някой каза, друг чу“. Ако някой е получавал средства от Бенчо Бенчев и си мисли че, той е БСП, бърка. Средства под каквато и да е форма от Бенчо Бенчев не са постъпвали“, каза още Добрев.

На въпроси, дали се е изпарила „Визия за България“ през бензиновите пари на Ролс Ройса на Бенчев и дали Корнелия Нинова ще поиска вот на доверие заради скорошните скандали, включително и заради брата на Стоилов, който е участник в ОПГ за купуване на гласове, Кирил Добрев бе лаконичен. „Всичко, което съм чел във Фейсбук. Нямате никакъв пропуск“, каза той.

„Визия за България не се е изпарила през бензиновите пари на Ролс Ройса на Бенчо Бенчев. Целта на този план е именно да се сложи край на този модел. Мога да кажа кой е помагал на Бенчо Бенчев да си зарежда Ролс Ройса. Толкова години членство в ЕС, произходът на средствата отдавна не е тема на политиците, а на институциите, които се занимават с това. Те активно са помагали. Фирмата „Аркус“, тя е функция на Бенчо. В тази фирма, в която Димитър Желязков е помагал за обекти, охранява НОЙ Бургас с обществена поръчка, охранява денонощно митниците, на пристанището в Бургас и в Ямбол. Постоянно охранява и социални обекти, дори и дом за младежи. Ако приемем, че извършват нелегален бизнес, и охраняваш училища, ти направо си затваряш бизнеса в кръг. Тези поръчки не са му дадени от БСП“, каза Добрев. Що се отнася до възможността Елена Йончева да има офшорка с Цветан Василев, Добрев отговори, че „всичко е в публичните регистри“. По думите му, БСП във всеки един момент е готова за предсрочни избори.

Източници: БЛИЦ и flagman.bg

Коментари

loading...