Приближени на Фандъкова за кмет софия балотаж
Йорданка Фандъкова

Столичната кметица Йорданка Фандъкова все още не е събрала кураж да се кандидатира за пореден път за градоначалник на столицата на местните избори, които ще се проведат на 27 октомври. Колебанието й се дължи на намеците на омбудсмана Мая Манолова, че може и тя да участва на вота, твърди сайтът Lupa.bg, позовавайки се на хора, приближени на Фандъкова.Манолова се кандидатира за кмет на София при едно условиеКандидатурата на омбудсмана на България, Мая Манолова за кмет на София в предстоящите местни избори,…Jul 14 2019bulmedia.net

Според тях, Манолова щяла да получи подкрепата на Слави Трифонов, БСП, ВМРО, с което шансовете на сегашната управителка на столицата съществено намалявали. Те и без друго вече са наполовина заради огромните скандали с ремонтите на „Графа”, покрай които зам.-кметът Евгени Крусев вече е подсъдим.

Мръсният въздух е сред другите причини, поради които софиянци не желаят Фандъкова за кмет. Тя вече призна, че не може да се справи с проблема с фините прахови частици, причиняващи белодробни и сърдечни заболявания.

Трескавото строителство на сгради също не се нрави на живеещите в София. Вместо повече градинки, никнат блокове и офиси. Фандъкова се опита да препише вината за това на районните кметове, само че не всички се съгласиха да играят ролята на грешници и да подадат оставки. Това са, разбира се, само част от причините за хорското недоволство срещу градоначалничката.

Докато Фандъкова прави гаф след гаф, омбудсманът Мая Манолова трупа заслуга след заслуга. Хората ще я запомнят с борбата й срещу монополите, с опитите й да реформира здравеопазването, да спасява инвалидите, да помага на майките с деца в неравностойно положение… – все дела, които я превръщат в българската майка Тереза. Но тези дела не само помагат, но и трупат дивиденти във вид на потенциални гласове на изборите. Затова шансовете й за кмет сигурно растат. За да бъде победата в кърпа вързана, Мая щяла да обяви намерението си да управлява най-големия български град в последния момент. Така че до септември ще сме свидетели на още нейни подвизи.

Коментари