Премиерът разпореди да се възобновят плановите операции

Премиерът Бойко Борисов разпореди да се възобновят плановите операции. Той се позова на добрите показатели за разпространението на коронавируса от последните седмици у нас. Преди редовния брифинг Националният оперативен щаб докладва при премиера.

Има толкова много хора, които чакат за тях. Сега, при тези данни, не е нужно да чакате и края на месеца, понеделник или вторник, пускайте заповед и информирайте хората за възобновяването им“, разпореди премиерът Борисов на здравния министър.

Ситуацията в България по отношение на разпространението на COVID-19 трайно се подобрява, като основните тенденции вече са стабилни и ваксинацията срещу новия вирус върви при строга организация, докладва здравеопазването Костадин Ангелов

По отношение на заболеваемостта България е на 27-о място сред страните от ЕС и на 9-то място по смъртност. В рамките на седмица броят на излекуваните е повече от три пъти по-голям от този на новите случаи.

Ангелов е уверен, че добри показатели са в резултат от въвеждането на противоепидемичните мерки.

Председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски подчерта, че се наблюдава увеличение и на желаещите българи да се имунизират, което е начинът за справяне с COVID-19. Мутафчийски добави, че продължава тенденцията за намаляване на броя болни в лечебните заведения.

Министър-председателят изрази благодарност към председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен за солидарното разпределение на ваксините срещу COVID-19 между всички държави членки на ЕС. Премиерът Борисов добави, че ваксинацията е от изключително значение и за справяне с новия щам на вируса.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!