Социологът Андрей Райчев коментира скандала с трите оставки на министри и посочените за техни заместници кандидати. В диалогът му с Георги Харизанов от Центъра за дясна политика се изкристализира едно нещо. Има голямо противоборство между МС и Президентството.

“Тая история с трите оставки е малко като фойерверк за началото на сезона. И изведнъж това се превърна в история, която гръмна”, коментира Райчев пред Нова ТВ.

“Историята обаче е странна. Има детайл, който не разбирам. Смущава ме това, че Александър Манолев щеше да е министър, ако не беше станало закъснението с указа на президента. Та той не е ли знаел преди това, че ще го правят министър? Какво е чакал досега?” посочи Райчев.

 

,,Съвсем ясно се видя, че го сатанизират. Започват едни истории. Той беше жертва, мотивът му ми е понятен и той правилно се отдръпна” допълни социологът относно решението на Манолев да се откаже от номинацията си за министър. “Виждам тежък конфликт между премиера и президента. Президентът е отстранен от делегацията ни за ООН. Това в никакъв случай не е подобряване на отношенията. Това е тежък кошмар. Изглежда, че Борисов не пуска Радев да се изявява на международната сцена”, коментира Райчев отношенията между премиера и президента.

”Рядко кадърен и можещ човек е Манолев, но срещу него започна антимедийна кампания. Отказва се, защото не желае да влиза в обяснителен режим заради определени публикации. Всички ние губим от неговото решение да не стане министър на транспорта” коментира по темата Георги Харизанов. Той също така заяви, че решението на Румен Радев да e опозиционер на управлението е негово собствено решение.

 

Коментари

loading...