Надяваме се президентът максимално бързо да връчи третия мандат. Това обяви пред Нова телевизия Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната“.

Партията е готова да разговаря за политики, но няма как да влезе в управление с ГЕРБ, с които няма как да се случат реформи според Сабрутев. Няма как да влезем в правителство с крадци, отсече депутатът. На всеки час ГЕРБ и Борисов си сменяли позициите и нямало как ПП да разчитат на гаранции от тях.

ГЕРБ се доказаха като неспособни да съставят правителство, това е агония, заяви Сабрутев. Половината от населението на страната няма да получи увеличение на доходите заради ГЕРБ, по думите му. Когато Бойко Борисов надушва власт, започва да раздава постове, изтъкна депутатът. Тъжно е, за него, че само ДПС припознавали ГЕРБ за партньор.

Сабрутев показа графика, от която става ясно, че при управлението на Борисов газът за България е бил по-скъп, отколкото на европейската борса. Това са милиарди левове загуби за българската икономика, категоричен бе народният представител. Лъжа е, че ПП искат да затворят въглищните централи, по думите му. ПП запази ТЕЦ-овете, отсече Сабрутев.

„Продължаваме промяната“ манипулират, защото ги е страх, че трябва да дават обяснения в прокуратурата. Това коментира Делян Добрев от ГЕРБ за газовите искри между партията му и ПП.

Омръзна ми да слушам лъжи и манипулации, изтъкна той. Без търг се доставял газ. Приятелски фирми доставяли газа за България, според него. Добрев предположи, че парите са отишли в офшорки на ПП. Утре на енергийна комисия ще бъде изслушан министър Росен Христов за договора с Турция.

За Делян Добрев е важна темата с горивата. ГЕРБ са изчислили, че над 3 милиарда лева са откраднати от българските шофьори. Той отчете, че при ГЕРБ горивата са били под 2 лева. Руският петрол върви надолу, а нашите цени вървят нагоре, коментира Добрев. Какъв е интересът на Асен Василев и Кирил Петков да се влачат по корем в ЕК да договорят дерогация за Лукойл, пита той.

Коментари