понеделник, юни 24, 2024

Политиците правели шоу за себе си, нямали диалог с избирателите

Неспособността ние, избирателите, да даваме ориентирите и да бъдем компас за политиците води до това, че политиците си правят шоу заради шоуто, партийни надпревари и надприказвания за самите себе си и за пред нас, а не с нас.

Това мнение изрази пред БНР политологът Любомир Стефанов.

Политиците не успяват да конструират разговор с избирателите, който да е перманентен, а не цикличен – от избори на избори, смята политологът.

Изборите са най-сериозното начинание в държавата – малко по-сериозно ако се подхожда, ще бъде по-добре, коментира Стефанов по повод шоу елементите, използвани от някои претенденти за гласа на избирателите.

„Партията на Станислав Трифонов е абсолютно имагинерна величина“, подчерта Любомир Стефанов. По думите му тест за популярността и разпознаваемостта на една партия са изборите.

Стефанов не вижда формация, която да бъде продължаващ носител на непримиримото протестно начало. „Като че ли и Христо Иванов затихна и загуби инерция“, отбеляза той.

Относно „приповдигната реторика“ на новата партия на Цветан Цветанов политологът подчерта, че „регистрацията в ЦИК не те прави участник в следващия парламент“.

„Социолозите трудно хващат неговата партия“, посочи Стефанов.

Политологът акцентира върху начина, по който новите формации ще структурират своите кампании, така че да бъдат достижими за гражданите, тъй като структури те нямат.

Любомир Стефанов не е изненадан от раздялата в Обединени патриоти. „ВМРО са си извадили поуките и са си направили сметката, а г-н Симеонов явно не е разчел сигналите“, отбеляза той.

ДПС изненадващо може да се окаже най-големият застъпник на Зелената сделка в Европа, каза още Стефанов.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!