Полицията следи за шофиране в аварийните ленти на магистралите

Днес очакваме трафикът по основните направления да е натоварен. Това каза Лъчезар Близнаков от Пътна полиция на сутрешен брифинг в последния почивен ден от Великденските празници.

Само за 29 и 30 април, по данни на АПИ, половин милион превозни средства са напуснали столицата. Допълнително автомобили са излизали и през следващите почивни дни, на 1 и на 2 май.

Пътна полиция очаква всички тези автомобили да се приберат отново към столицата днес и в следващите дни.

Полицията ще предприеме допълнителни мерки и ще разположи още екипи, които да следят движението. Това се отнася преди всичко за АМ Тракия и Струма.

Заради тапите около Стара Загора движението при необходимост може да бъде отклонявано и към Димитровград. Близканаков призова да се използва и подбалканската линия при възможност.

Допълнителни полицейски екипи ще следят за движение в аварийните ленти, което изключително много е затруднило трафика в началото на празниците. Пътният полицай призова и при възникване на леки катастрофи само с материални щети автомобилите да се изместват в най-дясната лента, а не да се изчаква написването на протокола.

Последното денонощие е преминало спокойно, без тежки инциденти със загинали.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!