Жак Ширак

Павел Дойчев, бившият съпруг на актрисата Ваня Цветкова, изненадващо почина вчера на 72-годишна възраст, съобщиха във Фейсбук негови приятели.

Още от България

„Сбогом, Павка. И ти се гмурна във вечното леговище! Много ми е мъчно, че не успяхме в този живот! Дали сме дума за следващия! И ще го направим! Чакайте ме с Гицата“, пише на стената му Марио Марков.

В последните години варненецът живееше в бургаското село Фазаново. Ваня Цветкова и Павел Дойчев се запознават по време на снимките на култовия филм „Комбина“, където тя играе главната роля с Иван Иванов, а каскадьорът е в ролята на бияч от бандата на Ники Сотиров.

Павел Дойчев е бил дълги години мениджър на казино в Лас Вегас и каскадьор от българското кино през 80-те години на миналия век. Професионално комбинирал уменията на многото си хобита – плувец, каратист, автомобилен състезател, водолаз…

Една от най-прочутите му каскади е, когато провесва Ваня Цветкова от 14-ия етаж във филма “Комбина”. “Да съм знаел, че ще ми става жена, щях да я изпусна”, шегуваше се той. Години по-късно им се роди и син, когото кръстиха по настояване на Ваня Цветкова на него – Павел.

Коментари