Изненадващ коментар за евентуалното бъдещо амплоа на съпругата си направи президентът Росен Плевнелиев. Половинката му Деси Банова в момента се е посветила на отглеждането на сина им, но очевидно в бъдеще се вижда в по-различна роля.

Ако Деси Плевнелиева реши да се занимава с политика, съпругът й – Росен Плевнелиев, няма да я спре.
„Като мъжа до нея аз ще й кажа само едно: “Чуй сърцето си. Не мозъка, не разума, сърцето. Ако сърцето ти казва да направиш това нещо, аз съм до теб”, разкрива президентът на републиката 2012 – 2017 г. в интервю пред „24 часа“.Слави се подигра с „метеоролога“ Плевнелиев след решението на съда за скъсаната снимкаСофийският административен съд оправда сценариста на „Шоуто на Слави“ Филип Станев, който през 2016 …Apr 3 2019bulmedia.net

Сред инициативите, които двамата са започнали, са дарение за 2 бебета ин витро, учредяване на годишна стипендия за Американския университет и договорени инициативи с българите в чужбина като менторски часове и хъб за BG иновации в САЩ, каза още той.

На рождения си ден Плевнелиев помолил вместо подаръци гостите да пуснат дарение за ин витро процедури. „5950 лв. се събраха. Ние с Деси ще додадем още 4050 лв., за да станат общо 10 000 лв. Ще изберем такива, които нямат право на повече опити инвитро, финансирани от държавата“, обясни Плевнелиев.
„Направих фондация – “Решения за бъдещето”, която е финансирана основно със собствени средства. Целта е да помогнем наболели проблеми на българското общество да намерят решение“, каза още той.

А като първи приоритет посочи българите в чужбина: „Аз съм единственият държавен глава, който се ползва от правото си на референдум, като с референдума за електронно дистанционно гласуване исках да овластя българите, където и да са те по света, да могат да гласуват и да променят бъдещето на страната. Те много ме обичат, аз много ги обичам и сега започваме проект заедно с Българската асоциация за дялово и рисково финансиране и с фондация “Америка за България”, в който търсим възможността да стигнем до българските общности, където и да са те по света.“

За целта ще се използва опита на Ирландия и Израел, които „имат феноменални механизми как да интегрират собствените си граждани“.
Плевнелиеви искат да активират и дарителските кампании. „Самите ние с моята съпруга даваме немалко. Нямаме амбициите да бъдем квалифицирани като някакви новобогаташи, които искат да парадират със състоянието си. Имаме амбицията да споделим, да дадем, да помогнем с каквото можем“, даде за пример той.

Със съпругата му даряват по 12 000 лева на година за стипендия за българин, който не може да си позволи добро образование у нас.
Човек остава в историята не с това, което е взел, а с това, което е дал, убеден е той.Плевнелиев продължава атаката: Радев да си гледа партията и лидера, те са заедно денонощно„Държавният глава на България денонощно говори колко корумпирана е страната. Аз съм получавал обажда…May 13 2019bulmedia.net

Коментари