четвъртък, юни 13, 2024

Плевнелиев не вижда изчегъртване на ГЕРБ и харесва Кирил Петков

ГЕРБ не може да бъде изчегъртан, а и не бива, народът го казва много ясно, това са 1 милион граждани, заяви пред БиТиВи президентът на България в периода 2021-2017 г. Росен Плевнелиев.

Според него проучването на „Маркет линкс“, което показва, че ГЕРБ отново е първа политическа сила, показва и отдръпване на „популистаката вълна“.

Виновен за това е президентът Радев, защото е заложил на деструктивното и се проваля в основната си мисия, „да гради“, обяснява той. За Плевнелиев честният подход към българският народ е да отидем на избори две в едно.

Нищожни са шансовете България да има правителство. Радев е нямал друг шанс с оглед президентските избори, да не връчи третия мандат на БСП. „Ако беше избрал Мая Манолова пред Корнелия Нинова, това щеше да демотивира социалистите“. 

Плевнелиев коментира и служебното правителство, „Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков са успешните министри в служебното правителство. Те биха били успешни във всяко едно правителство. Те си разбират от работата и правят добре това, което правят. Безспорно тези хора стоят добре и знаят какво правят, бих се радвал те да продължат в българската политика“.

По думите му Демократична България няма да подкрепят кабинет на БСП и ще има нови избори.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!