вторник, юли 16, 2024

Плевнелиев: Борисов е по-малкото зло, а Радев – големият липсващ

„Написаното в резолюцията за България не е ново, то е написано в докладите на Европейската комисия, на Европейския съвет. Това заяви пред БНР Росен Плевнелиев (президент на България в периода 2012 – 2017 година).

По негови думи резолюцията цели спирането на еврофондовете за страната ни и е символ на битка за власт.

Плевнелиев посочи, че под лидерството на президента популист Румен Радев и с подкрепата на БСП, ДПС и ДБ ние сме още една стъпка към смяна на властта, която да отиде в ръцете на БСП, ДПС и с подкрепата на популисти като Мая Манолова и Слави Трифонов.

Той призна, че проблеми в страната има, но еврофондовете не отивали да хранят вампири.

Името на България беше охулено, категоричен бе Плевнелиев.

Според него при протестите има двоен стандарт. Той заяви, че приветства всеки, който протестира на принципна основа и дава решения казусите да не се повтарят. По негови думи не виждаме много решения, а тежка политическа конфронтация.

Големият липсващ тук е държавният глава, който, вместо да оглавява протестите, трябва да разбере, че той е президент на всички българи и да покани всички на масата за търсене на правилните решения, подчерта Плевнелиев.

По негови думи Радев иска по незаконен начин оставката на Бойко Борисов.

Той поясни, че Радев може да свали доверието си, но няма право да иска оставката на премиера. Според Плевнелиев, ако Борисов беше подал оставка, е щяло да дойде лявопопулистко правителство, което да нанесе трайни щети върху демокрацията у нас.

По думи на Плевнелиев с оставането на Борисов на власт избираме по-малкото зло. Битката между генерал Радев и генерал Борисов била безумна и безсмислена.

„ГЕРБ не са перфектни, допуснали са грешки, в края на един политически цикъл са, но битката за властта не трябва да се води чрез тотално окаляне на България с лъжи и безпринципни политики„, категоричен бе той.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!