перките на акули изчезват
Ремонтът на "Граф Игнатиев" ще влезе в учебниците в раздела "Как не се прави..."

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви пред журналисти, че ограничителите по столичната улица „Граф Игнатиев“ ще бъдат премахнати и на тяхно място ще се търси нов вариант за обезопасяване на движението по ремонтираната улица.

Решението на градоначалника идва след като станалите известни като „перки на акули“ каменни блокове нараниха няколко души. Докато бъдат избрани новите ограничители сегашните остават по улицата.

Възрастен човек бе поредната жертва на опасните перки

Само преди дни възрастен мъж стана поредната жертва на ограничителите. се спъна и нарани в ограничителите за трамваите. Още с поставянето им граждани предупредиха, че може да са опасни за пешеходците. Александра вижда падналия пенсионер минути след инцидента.

„Чух удара, видях го, че една минута две лежа, после го изправиха. Имаше ожулвания и кръв по лицето. Острите ъгли на ограничителите са наистина опасни”, каза пред Нова телевизия Александра Иванова, която работи в магазин на булеварда.

Откакто Общината сложи предпазните гранитни приспособления, Александра и колегите й на улицата често виждали минаващите да се спъват в тях, дори тя самата става жертва на ограничителите. А за да не се стига до инциденти, според Александра, предпазният материал трябва да бъде или в различен цвят от основната настилка, или с по-голяма форма, за да се откроява отдалече. От Общината казаха, че ограничителите са поставени по изискване на Пътна полиция, а от Полицията пък отговарят, че са посъветвали общинарите да разделят двата вида движение – пешеходното от трамвайното, но не са били уточнили как точно да стане това. В края на миналия месец, ограничителите на „Графа” пратиха жена в болница. След разходка по ремонтираната улица бивша ватманка се сдоби с разбит нос и пукната ръка.

Коментари