Партията на Слави имала шанс да разбърка картите на най-големите

Социологически данни за общественото мнение, които правим всеки месец, показват, че има ниша за формацията на Слави Трифонов. Новата му партия има шанс да разбърка картите на най-големите.

Това каза пред БНТ социологът Първан Симеонов.

„Няма какво да се лъжем, понякога обществото върви след силния. Слави излъчва контракултура, която е на езика на социално настроените в България и се опитва да обедини опозиционното звучене“, анализира Първанов.

По думите му партията на Слави филтрира хората на местно ниво и се опитва съобщението за нея да излиза от едно място.

От своя страна социалният антрополог Харалан Александров добави, че това е „партия медия с дълга история“.

Първан Симеонов коментира и новия партиен проект на Найден Зеленогорски: „Дясното у нас има свойството, създавайки нови неща, да казва, че се обединява. Големият проблем на дясното обаче е общата му маса, а тя не е кой знае колко голяма величина напоследък“.

Той е на мнение, че в десния сектор не трябват личности и проекти, а ново политическо съдържание.

Друга политическа тема, която коментираха двамата анализатори, е напрежението между главния прокурор Иван Гешев, президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

Харалан Александров смята, че „главният прокурор прави директна връзка на овластен държавник с копнежа на масата за справедливост“.

Първан Симеонов смята, че Гешев държи да е в средата между президент и премиер.“ За първи път чувам някой да държи тон на премиера“, каза той.

Социологът смята, че в страната има нова ситуация, нов център на обществения живот и това е главният прокурор, при който има ескалация и сериозна амбиция.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!