понеделник, юли 22, 2024

Отварят крепостите Царевец и Трапезница за посетители

Крепостите Царевец, Трапезица и Археологически резерват „Никополис ад Иструм“ се отварят за посещения при спазване на изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, съобщи „24 часа“, позовавайки се на регионалния музей във Велико Търново.

Крепостта Царевец ще приема туристи от 6 май с удължено работно време от 8,00 до 20,00 часа, като продажбата на билети ще се преустановява в 19,00 ч.

От 9 май за посещение се отваря крепостта Трапезица от 8.30 до 19.00 часа и Археологическият резерват „Никополис ад Иструм“ от 9,00 до 18,00 часа.

На всички посетители дистанционно ще бъде измервана температурата и при показатели над 37,5 ° туристите няма да се допускат в обектите.

На входа на всеки обект ще бъде осигурен диспенсър с дезинфектант.

Разстоянието за социална дистанция между посетителите трябва да е 2 метра.

Музейните служители са обезпечени с предпазни средства и задължително трябва да ги използват, а при констатирано нарушение ще се носи административна отговорност.

Заповедта за отваряне на музейните обекти на открито със съответните противоепидемични мерки ще се предоставя при необходимост на посетителите за запознаване на място.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!