понеделник, юли 22, 2024

Отварянето на фитнес залите обсъдиха Красен Кралев и представители на бранша

Спортният министър Красен Кралев се срещна с представители на Българската асоциация за здраве и фитнес (БАЗФ), съобщиха от Министерството на младежта и спорта. В страната фитнес залите са над 800, а в индустрията са заети близо 50 000 души, голяма част от тях квалифицирани специалисти.

Участниците в разговора обсъдиха исканията за отваряне на фитнес залите. Красен Кралев поиска ръководителите на асоциацията да изготвят план за противоепидемичните мерки, за да предпазят желаещите да използват техните услуги от разпространение на COVID-19.

Представителите на БАЗФ се ангажираха да бъде проучена ситуацията с фитнес залите в страните в Европа и практиките, които те прилагат. Асоциацията представлява интересите на зали и фитнес центрове, студия за спорт и танци, доставчици на хранителни добавки и оборудване. От Асоциацията връчиха декларация, подписана от председателя на Управителния съвет на БАЗФ Петър Ангелов за икономическата ситуацията в сектора и възможните мерки, които могат да бъдат предприети за нейното преодоляване.

От страна на БАЗФ на срещата присъстваха изпълнителният директор на асоциацията Мирослав Тончев, председателят на Контролния съвет Радка Чернева и Александър Малинов от Управителния съвет.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!