От Пирогов дадоха сведения

Четирите деца, които бяха пометени днес в София от „Мерцедес“, са преминали обстойни прегледи и изследвания. Те са в стабилно състояние и без непосредствена опасност за живота към момента. Това съобщи директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Още от Криминално

Припомняме, че „Мерцедес“ помете 4 деца, а след това падна в Перловска река. Междувременно се разбра, че и част от децата са излетели в канала, а самият шофьор разкри, че е бил засечен от друг автомобил и е карал с не повече от 50 км/ч.

„Пострадалите деца имат фрактури в областта на долните крайници и таза, а едно от момичетата е със съмнения за комоцио“, поясниха още от „Пирогов“. „Най-сериозно са пострадали момчето и едно от момичетата. Момчето ще претърпи операция по спешност, а момичето най-вероятно в следващите 24 часа“, допълни директорът на „Пирогов“. Другите две момичета остават за активно наблюдение в детската травматология.

Охранител на паркинг, в близост до мястото на инцидента пък разказа какви са били първите думи да една от пострадалите. „Видях какво става и моментално прескочих парапета. Видях едно от момичетата в реката – лежеше и не помръдваше. Друго пък викаше „Ох, боли ме, боли ме!“. Пита ме къде е и какво прави там“, заяви очевидецът пред БТВ.

Коментари