От община Мездра се оплакват от лошите навици на жителите си – замърсяват

За пореден път паркът над гимназията в Мездра е превърнат в бунище, информират от общината. В зелените площи, по пешеходните алеи, около пейките и на детската площадка са разхвърляни всевъзможни боклуципластмасови, стъклени, хартиени и алуминиеви.

В това число бутилки от алкохол, кенчета от бира, картонени чашки за кафе, найлонови торбички, дори пластмасови бутилки за разсад и празни шишета от зехтин.

Нахвърляни са твърди битови отпадъци и на полигона за обучение на кучета, който се ползва от любителите на домашни любимци. До полигона има следите от паленето на открит огън, което е забранено на обществени места, какъвто е градският парк.

На паркинга пред бившето лятно кино има огромно нерегламентирано сметище от строителни и битови отпадъци. Пред киното, на мястото, където трябва да паркират коли има и стар домашен диван, обясняват от общината.

Днес служители на Общинско предприятие „Чистота“ събраха и извозиха с контейнери разхвърляните боклуци. Чрез използването на специализирана техника ще бъде премахнато и незаконното сметище западно от улица „Сердика„. Предстои да бъдат подрязани изсъхналите клони и премахнати падналите дърветата в района.

От общината пишат, че колкото и да чисти общинското предприятие „Чистота“, каквито и глоби да налагат контролните органи, замърсяването на градския парк и на други обществени места явно ще продължи и занапред. Те акцентират, че навиците се възпитават не само в училище, но преди всичко в семейството.

„И личният пример на родителите в това отношение е най-добрия. В противен случай сме обречени да тънем в мръсотия до шия“, пишат от общината.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!