вторник, април 16, 2024

От КСБ искат държавата да им плати натрупаните задължения

От Камарата на строителите в България (КСБ) се обърнаха към президента Румен Радев, като се обърнаха към него със шест искания:

  1. Да спре негативната кампания, уронваща авторитета на строителния бранш, осигуряващ заетост на близо 250 хил. души, както и използването му за политически цели.
  2. Да се активизира работата на държавната администрация, която в момента е блокирана.
  3. Министерствата и ръководените от тях ведомства да изпълняват стриктно своите ангажименти по договорите с изпълнителите.
  4. Да бъдат разплатени своевременно натрупаните задължения от страна на държавата към бранша.
  5. Да продължи работата по програмата за енергийна ефективност.
  6. Да не се допуска спиране на стартирали и предстоящи процедури и дейности във ВиК и пътния сектор, както и по оперативните програми – ОПОС, ОПРР, ОПТТИ, ПРСР и ОПРЧР.

Според тях откакто арх. Комитова заема поста служебен министър на регионалното развитие и благоустройството, строителният бранш в България е в колапс. Крайно противоречиви са и действията на министър Комитова, свързани с кадровата политика и направените уволнения и назначения, заявяват от бранша.

Блокирани са всички оперативни програми, които засягат енергийна ефективност, ВиК мрежи и околна среда, транспортна инфраструктура, развитие на селските райони, вследствие на което е създадена реална опасност да се загубят безвъзвратно милиарди евросредства, посочват още те.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!