четвъртък, юни 13, 2024

От казуса „Петър Илиев“ Слави Трифонов разбрал, че трябва да са перфектни

Ти, който симпатизираш, участваш или ще симпатизираш и ще участваш в „Има такъв народ“, ти, приятелю, приятелко, с теб може да се случи това, което се случи с Петър Илиев. Затова се налага да бъдеш перфектен.

Обръщението към приятелите е на лидерът на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов с пост във фейсбук, в който коментира последното развитие по случая с депутата и юридически съветник на партията Петър Илиев.

Вчера Етичната комисия на СУ обяви решението си, че в труда на Петър Илиев има плагиатство и препоръча да се предприемат действия от страна на факултета.

Скандалът с книгата на Петър Илиев се разгоря по време на 46-то Народно събрание, когато на два пъти той беше сред номинираните за министри – и в първия, и във втория проектокабинет на „Има такъв народ“. Името му обаче предизвика недоволство, включително и сред БСП, които поставиха като условие неговото оттегляне.

За втори път Станислав Трифонов се изявява в защита на Петър Илиев във фейсбук – първия път обеща, че ще го защитава докрай. Още по-яростен в защитата си беше Тошко Йорданов, който заплаши със съд всеки, който твърди, че Петър Илиев е плагиатствал.

Днес Слави Трифонов заявява, че дали Петър Илиев е плагиатствал или не – „ние не можем да знаем, защото нито сме специалисти, нито сме отговорни за нещо подобно, а и това е казус, който, ако въобще се е случил, е бил много отдавна, много преди да съществува „Има такъв народ“.

Добавя и че Петър Илиев не е бил във властта, не е отговарял за магистрали, за пари, и за каквото и да било, свързано с власт. Бил е само едно от предложенията на ИТН за министри, „ако въобще се беше стигнало до възможността“ за реализиране на правителство. И това обаче е било отдавна.

Затова според Слави Трифонов интересът към темата е свързана по-скоро с предстоящите нови избори.

„Ние разбираме, че огромният интерес към него всъщност е интерес към нас, към нашите решения и нашите действия.“

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!