понеделник, юли 22, 2024

От болница „Св. Иван Рилски“ отричат да са източникът на заразата в с. Осина

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ настоява РЗИ-Благоевград да се извини за невярна информация за пациент с COVID-19.

От болница „Св. Иван Рилски“ съобщават, че информацията дадена от РЗИ-Благоевград, че първият пациент, починал в село Осина, е внесъл заразата след като е бил на лечение в тяхната болницата.

От УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ заявяват, че пациентката никога не е била лекувана в тази болница с или от коронавирус.

От болничното заведение обясняват, че пациентката А.Л. постъпила в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ за уточняване на състоянието й по повод лабораторни данни за левкемия. Преди това жената се е лекувала от карцином на матката в МБАЛ „Унихоспитал“ – Панагюрище, където й е провеждана химио и лъчетарапия.

При постъпването на пациентката е направен бърз тест за коронавирус, като той е бил отрицателен.

С цел уточняване на състоянието на А.Л. е направен скенер на цяло тяло, който е установил данни за авансирало основно заболяване (карцином на матката), лимфни възли по цялото тяло и абсцес в областта на малкия таз. От болницата заявяват, че няма данни за пневмония или симптоми, които биха могли да се дължат на COVID-19, в белите дробове. На пациентката са направени няколко кръвопреливания и е назначена подходяща антибиотична терапия.

От болницата съобщават, че докато е била в лечебното заведение жената не е била носител на COVID-19 – нещо, което се потвърждава както от отрицателния тест, така и от изследването със скенер, на което е била подложена.

По думите на кмета на с. Осина Славчо Хаджиев, пациентката е починала без при нея да бъде доказана коронавирусна инфекция.

От болницата настояват за незабавно извинение от страна на РЗИ-Благоевград и лично на нейния директор д-р Калоян Калоянов, който според тях,, без да има неоспорими данни, си е позволил да петни името на една от най-уважаваните болници в България.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!