От 15 ноември задължително със зимни гуми

От 15 ноември 2021 до 1 март 2022 г. автомобилите трябва да бъдат пригодени за движение в зимни условия с подходящите гуми. На брифинг за предстоящата Акция Зима 2021 комисар Калоян Драганов, началник на Пътна полиция в ГДНП заяви, че пътна полиция дава отсрочка на шофьорите от две седмици, за да сменят летните си гуми със зимни.

Драганов уточни, че за шофьорите, които не са сложили зимни гуми, ще има санкции по Закона за движение по пътищата.

Иначе Пътна полиция се подготвя за акция, която ще бъде разделена на три десетдневки за месец ноември: първата ще бъде насочена към водачите на пътни превозни средства, втората за правилното пресичане на пешеходци и третата към моторните превозни средства.

Председателят на Съюза на българските автомоблисти (СБА) инженер Стоян Панчев уточни, че от СБА предлагат безплатни прегледи на автомобилите – за гуми, светлини, спирачки и течност за чистачките. Инженер Панчев призова шофьорите да карат внимателно, за да избегнат катастрофи.

От своя страна Надежда Тодоровска, заместник-директор на БЧК призова шофьорите да проверят дали имат заредени аптечки в автомобилите си за оказване на първа помощ.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!