В Добрич се проведе втори пореден протест срещу високата цена на горивата, съобщава БНР, цитирани от news.bg. Стотици граждани с надписи „Не на високите цени на горивата“ десетки автомобили и мотори се включиха в шествие по улиците на града, като протестиращите се обявиха и срещу лошото качество на горивата.

Според протестиращите добричлии „няма реална причина“ за повишаването на цените.

„Най-големите вериги правят каквото си искат“, „Горивата да отговарят на цените, които трябва да са, а не да е пълно с вода и отпадък“, коментариха демонстрантите.

Според протестиращите през последните дни цените са спаднали навсякъде, което им дава надежда, че протестите им не остават нечути.

В Стара Загора също излязоха на протест срещу високите цени на горивата, като близо 200 души преминаха в автомобилно шествие през целия град с клаксони и развети знамена.

„Целта ни е просто да събудим гражданската съвест, всеки един в Стара Загора не спи“, коментараха демонстрантите.

Според протестиращите продължаващото безконтролно поскъпване само усилва влиянието на сивия сектор в нашата икономика.

„Няма нищо нормално в тази държава, особено пък цената на горивата. В момента горивата са главен виновник за повишаване на други цени“, каза участник в протеста.

Протестите срещу високите цени на горивата продължават (ВИДЕО)След като вчера граждани протестираха във Велико Търново срещу високите цени на горивата, днес и дру…Oct 27 2018bulmedia.net

Коментари