петък, февруари 23, 2024

Още един починал oт дома за стари хора във Видинско

Почина още един от обитателите на дома за възрастни хора във видинското село Гара Орешец. Мъжът е на 73 години и е имал придружаващи заболявания, съобщи bTV.

Той е сред първите четирима заразени с коронавирус. Възрастният мъж е починал снощи в болницата във Видин. Той е първият заразен от дома, уточни директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински.

След като е постъпил в неврологичното отделение на видинската болница на 13 април мъжът е върнат в дома, без да му е направена проба за COVID-19. Два дни по-късно състоянието му се влошава и отново е закаран в неврологичното отделение. 

Тогава е направен тест за коронавирус и той е дал положителен резултат. Няколко дни след това с положителни проби се оказват 11 души от дома – осем от настанените и трима от персонала.

Осемте настанени бяха изведени от дома вчера, след като останаха изолирани в социалното заведение почти три дни. Седем от тях са настанени в инфекциозното отделение на болницата във Враца, а един – в столична болница.

Хоспитализирането им стана факт след настояване на местната власт, въпреки че нямаха клинични симптоми на заболяването.

Настаняването им в болницата във Видин не е било възможно поради липса на места в обособеното за целта отделение, съобщи здравният министър Кирил Ананиев.

По думите му кризата с медицинския персонал във видинската болница се задълбочава. През последното денонощие там има още заразени медици – лекар и четири медицински сестри от хирургичното отделение. Така от общо 360 души медицински персонал носители на вируса вече са 38 медици. 

Припомняме, че вчера стана ясно, че е починал един от първите четирима заразени в дома за стари хора във Видин. 

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!