понеделник, април 15, 2024

Още два пункта за ваксинация ще работят през тази седмица в София

През уикенда в изнесените пунктове в столицата са поставени общо 2167 ваксини срещу COVID-19. С това общо направените имунизации в изнесените кабинети само през уикендите от края на месец май до момента са общо 30 439, съобщи Столична община.

От днес ваксинационните пунктове в мол „Парадайс“ и „България“ мол ще бъдат отворени и в делничните дни. Желаещите граждани ще могат да се ваксинират – всеки работен ден от 15:00 ч до 19:00 ч. Медицински екипи от ДКЦ 11 ще обслужват двата пункта.

Разкриването на допълнителни възможности за поставяне на имунизация е по нареждане на кмета Йорданка Фандъкова с цел улесняване на хората, желаещи да се ваксинират.

В делничните дни по традиция ваксини могат да се правят на двете метростанции – на „НДК“ и на връзката между „Орлов мост“ и „СУ „Кл. Охридски“. Работното време на пункта в метростанция „НДК“ е от 8:00 до 14:00 ч в понеделник, сряда и петък, и от 13:00 до 19:00 ч – във вторник и четвъртък.

Пунктът в метростанцията при Софийски университет работи от 14:00 до 19:00 ч всеки ден.

Ваксинационни кабинети през седмицата има и в седем ДКЦ-та – 8. ДКЦ, 11. ДКЦ, 12. ДКЦ, 13. ДКЦ, 18. ДКЦ, 20. ДКЦ, 24. ДКЦ.

През тази седмица изнесен кабинет ще продължава да работи и в Нов български университет от 8:30 до 16:30 ч.

Продължава и инициативата на СО за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на СО https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!