подкуп професор
Професор Симеон Василев | Снимка: novoplovdiv.bg

Професор Симеон Василев от УХТ, Пловдив бе оправдан изцяло от съда по обвиненията за поискан подкуп от от студенти и незаконно притежаване на боеприпаси, съобщава „24 часа“. Прокурорът по делото Марин Пелтеков заяви, че ще обжалва решението пред Апелативния съд.

Наш мултимилионер предложил 500 000 евро подкуп, за да се спаси от затвораОбвинен в тежки финансови престъпления български бизнесмен е предложил чрез подставени лица 500 000 …Feb 1 2019bulmedia.net

По време на процесът той настоя професорът да получи година и половина условно с 4 г. изпитателен срок. За посредниците Петьо Колев и Димитър Димитров обвинението поиска условни присъди и глоби по 1000 лева.

„Невинен съм“, заяви проф. Василев, който вече е пенсионер. При арестуването му той и колегата му Банков бяха отстранени от университета.

Припомняме, че преподавателят в Университета по хранителни технологии в Пловдив проф. Симеон Василев през май 2017 г. беше арестуван и обвинен във взимане на подкуп.

Според обвиненията, заедно с колегата си Николай Банков, са взели подкуп от 600 лева от студенти.

Според прокуратурата, Василев е поискал дар, за да напише положителни оценки по учебните предмети – „Механика“ и „Съпротивление на материалите“, без да са проведени изпити.

При последвалото обжалване от тяхна страна съдът отказа да ги върне на работа.

Борисов и Цацаров помогнали в ареста на подкупния кмет РалевРальо Ралев – кметът на пловдивския район „Северен“ и неговият помагач са задържани заради искане на…Jun 1 2019bulmedia.net

Коментари