Ако не сменим автомобилните гуми като нищо бихме могли да отнесем някоя солена глоба, предупреждават от КАТ. Смяната трябва да стане преди 15 ноември, когато влиза задължението за каране с подходящи гуми, съобщават от БНТ.

Специалистите напомнят, че собствениците на автомобили трябва да знаят – така се повишава безопасността и се намаляват катастрофите:

“Изработката на зимни гуми е направена от мека смес, която позволява да запази еластичност в изключително студено време и създава постоянно сцепление със студената настилка… скъсяват спирачния път и създават сцепление при зимни условия, в същото време създават контрол над превозното средство”, казва продавач-консултантът Петя Иванова.

Ако карате с износени гуми от Пътна полиция имат право да спрат автомобила до отстраняване на нередностите и да Ви глобят:

“Глоба от 150, 50, 20 лева или временно спиране на моторното превозно средство не е начинът, по който да запазим нашия живот. Същевременно напомняме и забраната за управление и използване на автомобилни гуми, които са със шипове по пътищата от републиканската пътна мрежа”, съобщава Ботьо Гиргинов от КАТ-Пътна полиция

Готвят се нови промени, всеки собственик на стар автомобил трябва да е наясно с нововъведениятаПредлагаме да се намалят продуктовите такси за новите коли и ще увеличим тези за старите, като за ел…May 4 2018bulmedia.net

От полицията могат да наложат глоби и за фарове и габарити, които не светят, както и за неработещи чистачки и липса на течност за измиване на стъклото.

Коментари