Предозиране: Учители, магазинери, хигиенисти политически проект Цветанов
Цветан Цветанов

Бившият втори във ПП „ГЕРБ“ Цветан Цветанов гради основите на нов политически проект, пише сайтът Lupa.bg, позовавайки се на независими един от друг анонимни източници. Цветанов ще обяви създаването на партията догодина през месец април, когато е рожденик, а дотогава ще работи „на тъмно“ и ще стикова екипа си.

Профилът на партията е дясна, евролиберална и антикомунистическа. Това обяснява и присъствието на редица знакови лица от най-старото СДС и видни антикомунисти в обкръжението на Цветанов. По този начин бившият вътрешен министър ще се стреми да отцепи от десните гласове. Според хвалбите на самия Цветан Цветанов, партията без проблем можела да спечели между 8 и 12% на следващите парламентарни избори.

Политозоли обаче коментират, че това е пълен абсурд. Според тях бъдеща партия на Цветанов няма никакъв електорален потенциал и ще е чудо, ако изобщо прескочи изборната бариера от 4%. Разбира се, ако не броим различни изборни акробатики, на които Цв.Цв се показа като факир в последните години.

За готвената партия на Цветанов намекна и социолога Андрей Райчев в интервю по Би Ти Ви.

Войната започна! Фандъкова с взривяващ коментар за Мая Манолова, Цветанов и президента Радев (ВИДЕО)Решението ми е плод на анализ и размисъл, не е спонтанно. Това заяви пред БТВ кметът на София Йордан…Sep 3 2019bulmedia.net

„Като гледам г-н Цветанов какви ги върши и какво говори, като че ли ще се усети неговото присъствие на следващите избори. За мен няма съмнение, че той тръгва да отделя нещо. Почти сигурен съм, че подготвя нов политически проект“, отсече Райчев в отговор на въпрос как ще се отрази на предстоящите местни избори отсъствието на Цветанов от предизборната кампания на ГЕРБ. Той уточни, че няма кулоарна информация, а разсъждава като политолог.

Според политическия психолог Антоанета Христова Цветанов наистина се опитва да направи институт, базирайки се на контактите си от миналото. „Това е естественото му развитие, но ще ме бъде много трудно – за да бъдеш лидер на такъв институт, трябва да не си част от дадена политическа партия. Повече ми се струва, че ако тръгне този институт към успешно функциониране, той ще се оттегли от политическата сцена”, смята Христова.
Бойко Борисов пуска гилотината за още един от най-доверените хора на ЦветановМинистър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов ще изрита от властта още един от приближените д…Sep 4 2019bulmedia.net

Коментари