Папа Франциск Дано не

Преводачът на папа Франциск дякон Иван Иванов гостува в сутрешния блок на БТВ. От вълнение или от преумора около подготовката по посрещането на папата, сутринта разказа как Франциск си говорил с всички свободно – от охраната, до патриарх Максим.

Припомняме, че това физически е невъзможно, след като Максим не е между живите от 7 години насам. Водещият Антон Хекимян също си премълча и не поправи дякона, че говори за Неофит.

В надпреварата с гафове обаче на първо място се нареди БНТ. Временният директор на националната телевизия Емил Кошлуков се извини на страницата си във Фейсбук за излагацията покрай визитата на папата. В изследване от „Сан Стефано“ пуснаха сгрешена графика с одобрението за визитата. По-късно от медията се поправиха, но социалните медии избухнаха срещу нелепата грешка.

Вчера Кошлуков нападна аудиторията и защити колегите си, но се оказа, че не е прав и че нюзрума на телевизията наистина е направил гаф.

„Искам да се извиня от името на колегите, които в емисията от 18.00 са объркали графиката. В централната емисия е оправена, но грешката е наша. Г-жа Уляна Пръмова вече взима нужните мерки. Още веднъж – съжалявам за допуснатата грешка. Отразяването от БНТ на цялото посещение изисква огромна работа, според мен мина чудесно до този момент, но за съжаление сме объркали числата в това изследване. Защитих колегите прекалено емоционално, без да проверя докрай фактите, за което и лично се извинявам“, написа Кошлуков в социалната мрежа.

Коментари