Нов протест в Стара Загора – искат по-строга мярка за водача, прегазил три жени

С нов протест и блокада на злополучното кръгово кръстовище в Стара Загора протестиращи поискаха по-строга мярка за неотклонение за 18-годишния шофьор, причинил тежка катастрофа, при която пострадаха три жени.

Близо час събралите се в студеното и дъждовно време не пускаха преминаването на автомобили в района, съобщи БНР.

Демонстрантите настояха за адекватни санкции за нарушителите и прилагане на закона от отговорните институции.

Припомняме, на 2 октомври младеж с малък опит като водач загуби контрол над автомобила си, преминавайки през кръговото кръстовище, и помете три стоящи на тротоара жени. Става дума за 18-годишния Никола Михайлов, който е с право да управлява автомобил от 05.2021 г. Засечен е в две нарушения за изминалите оттогава няколко месеца. 

Той беше задържан на 3 октомври.

Районният съд не прие искането на прокуратурата за „задържане под стража“ на 18-годишния Никола Михайлов – той беше поставен под домашен арест.

Напомняме, една от пострадалите жени е с ампутиран крак и опасност за живота, другата е със счупени вратни прешлени, а третата с наранявания по главата.

Още при излизане на информацията за катастрофата, местни жители изразиха съмнение, че разследването и делото ще протекат справедливо, тъй като шофьорът е син на влиятелен местен бизнесмен.

Междувременно беше съобщено, че Апелативната прокуратура в Пловдив е взела под специален надзор досъдебното производство.

Никола Михайлов е обвинен, че при управление на лек автомобил, марка БМВ, е нарушил правилата за движение, и по непредпазливост е причинил тежка телесна повреда на 23-годишната Д.М. и средна телесна повреда на 23-годишната П.П. Третата пострадала жена на 27 години, е с лека телесна повреда.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!