„Спасяваме икономиката с четири действия – едно краткосрочно, две средносрочни и едно стратегическо. Спешното краткосрочно е компенсацията от 250 лв. на мегаватчас електроенергия за фирмите“, заяви лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова на среща с актива на левицата в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на партията.

Срещата е част от националната обиколка на БСП. Там Нинова представи икономическите параметри на Бюджет 2022.

Тя обяви, че и средносрочните мерки са заложени в бюджета, като те са инвестиционни разходи от страна на държавата, които се удвояват от 2,9 на 5,8 процента от Брутния вътрешен продукт, и повишаване на доходите, което ще увеличи потреблението.

Според лидера на БСП и министър на икономиката и индустрията Планът за възстановяне и устойчивост е стратегическата политика за икономиката.

„Ключово важно е в него да се наблегне повече на пряката помощ за фирмите и по-малко на финансовите инструменти. Особено внимание трябва да обърнем на малките и средни предприятия. Стабилизирането на икономиката и индустрията е гаранция за растеж. При правилна политика в следващите месеци можем да постигнем и повече от заложения 4,8 процента ръст на БВП“, обяви Корнелия Нинова.

Вицепремиерът и председател на БСП подчерта, че засилването ролята на държавата в икономиката е принципна и дългогодишна политика на БСП, докато ГЕРБ са го считали за отживелица. „Времето показа колко сме били прави“, заяви Нинова.

На срещата лидерът на БСП отговори на всички въпроси, които вълнуваха социалистите, се казва в съобщението на партията.

На срещата присъстваха народният представител на левицата от областта проф. Георги Михайлов, заместник-председателят на БСП и кмет на Гоце Делчев Владимир Москов, градският председател на БСП – Благоевград Любен Милев, областният председател на левицата Валери Сарандев, кметът на Кресна от БСП Николай Георгиев и председателите на БСП във всички общини от областта.

Коментари