Нинова: „Продължаваме промяната?…“, но тя не е започнала

В БСП са подготвени, предвидими, консолидирани, знаят какво трябва да се направи и знаят как трябва да се направи. Така социалистите влизат в предизборната кампания за изборите 2 в 1 на 14 ноември, увери соцводачът Корнелия Нинова в сутрешния блок на БНТ.

Социологическите проучвания показват, че поведението на БСП в последните месеци е било правилно. Част от агенциите посочили, че повишават резултатите си, други дават, че БСП са на трето място, но това показва, че с поведението си социалистите връщат доверието на избирателите. БСП ще продължат с правилното си поведение, тъй като държавата има нужда от стабилност.

Всичко зависи от следващите два месеца, уточни Нинова за крайните резултати за „червените“ от изборите.

Във връзка с новия политически проект „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев, Нинова коментира, че сигурно ще има някаква промяна. На нея й се струва и би искала да коментира две неща – тезата, че с десни политики ще постигаме леви резултати и опита за обезличаване на идеологиите на партиите, което може да бъде опасно, предупреди Нинова.

Тя иска да види практически как разбират политиката Асен Василев и Кирил Петков. Просто засега имаме нов проект, едни лозунги и общи фрази, които ги изговарят всички политици, каза тя.

Новият формат на политическия проект какво ще прави – ще даде ли останалите държавни богатства на концесии, или ще споделя лявата мярка за пътища, инфраструктура, води и плажове да не се отдават на концесия?

Продължаваме промяната? – с реторичен въпрос коментира лозунга и името на новата партия Нинова и продължи като реплика: „Но тя не е започнала.“

Иначе Нинова ще изкача Петков и Василев да им мине романтичният период, и ги очаква на терена на политическата битка.

Готови ли са Петков и Василев в първите 100 дни да направят промяна в Закона за здравето, промяна в разпределението на субсидиите, промяна в Закона за предучилищното и училищното образование, запита Нинова и отново заяви, че дълбоката промяна още не е започнала. Какво мислят за джендър идеологията и Истанбулската конвенция, запита още Нинова.

Нинова увери, че никой от БСП не води разговори да се присъедини към политическия проект на Василев и Петков. Двамата бивши служебни министри водили разговори и действали да използват регистрацията на „Екогласност“. „Непочтен ход, но колегите на социалистите решили да откажат. Коалицията „БСП за България“ остава единна, увери Нинова и посочи, че в този формат се явяват и на изборите.

Въпреки това Нинова призна, че има притеснения, че Кирил Петков и Асен Василев могат да откъсна електорат не само от БСП, но и от другите партии – всичко обаче зависело от посланията им за изборите.

Нинова иска първо да види програмите и идеите на политическия проект, който й приличал на дежавюто на Слави Трифонов в началото.

БСП твърдо ще подкрепи президентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова на предстоящите президентски избори.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!