Нинова призова да вдигнем глава и да подадем ръка на слабите

„Да е честит празникът на свободата. Поклон пред хилядите български, руски, беларуски, украински, полски, финландски, румънски, черногорски и сръбски воини загинали в Руско- турската освободителна война. Паметен завинаги остава подвигът на българските опълченци. Те дадоха живота си, за да я има Родината ни.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Пловдив по повод националния празник. 

Днес всеки българин, където и да се намира, носи в сърцето си частица гордост и свободолюбие. Това ни събира в едно. Защото да си българин е състояние на духа. Дух на достойнство, на съзидание, на непримиримост към всяко потисничество и несправедливост. От този дух имаме нужда и днес, защото много страхове отнемат от силата ни. Но ние можем да ги преодолеем, подчерта соцводачът. 

Тя призова да вдигнем глава, да подадем ръка на уплашените и слабите, да ги преведем през трудностите и заедно да бъдем горд и свободен народ. Това, което ни научи Освобождението и което трябва да завещаем на следващите поколения българи е, че свободата води след себе си развитие“, отбеляза още Нинова. 

По повод празника вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов изтъкна, че партиите са временни, но България ще остане във вековете.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ подчерта, че имаме нужда от обединителен патриотизъм. 

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че трябва да възстановим държавността.

От Шипка президентът пък се обърна към управляващите, че се опитват да поставят паметта ни под карантина.

В отговор премиерът Бойко Борисов подчерта, че тържества по време на пандемия не се правят.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!