брифинг позитано Нинова

От БСП ще командироват експерти до Чешката република, които да направят проверка за продажбата на електроразпределителното дружество за Северозападна България и София – ЧЕЗ. След като приключи “разследването” ще се обявят публично резултатите, съобщават news.bg.

Вече имаше среща между представители на социалистите и чешката компания. Първите разговори показаха интересни неща, лаконична бе Корнелия Нинова. Повече информация тя обеща на журналистите след време: „Изчакайте 10-тина дни“, помоли Нинова.

Чешки депутати вече се срещнали с левите си колеги у нас и обяснили за сделката. Решението за собственото разследване социалистите са взели след като стана ясно, че дружеството на Гинка Върбанова се изтегля от бизнеса със соларните паркове и фирмата й е подала искане в КЗК за повторна процедура.

Гинка Върбакова иска да придобие ЧЕЗ и да заобиколи правилата, стана ясно по време на пресконференцията. На редовния брифинг на „Позитано“ 20 беше коментирано и ръкуването между премиера на България Бойко Борисов и американския президент Доналд Тръмп. В БСП гледат с насмешка на тази историческата среща.

Борисов обвини Радев, че е папагал на Нинова и отсече: Президентът или да си прави партия, или да оглави БСП„Аз не искам да воювам с никого, има толкова по-сложни външни врагове… Президентът Радев най-сетне д…Sep 21 2018bulmedia.net

Нищо историческо, според Деница Златева, няма в едно обикновено ръкостискане. Срещата Борисов – Тръмп не можела да се сравни със срещата на американския президент с Ким Чен Ун, допълни Златева.

Коментари